FinanceTips

Veilig investeren anno 2020, kan dat nog?

Er zijn in 2020 zoveel manieren om te investeren dat investeerders vaak door de bomen het bos niet meer zien. Doordat de mogelijkheden wat investeren betreft zo breed zijn, is investeren ook voor veel meer mensen interessant geworden. Iedere potentiële investeerder ziet nu wel een investeringsmogelijkheid waar hij of zij feeling bij heeft. Mensen die niet van nature investeerders zijn, zijn eerder geneigd om te investeren in dingen waar ze feeling bij hebben. De vele mogelijkheden van investeren hebben voor een gevarieerd investeringsklimaat gezorgd. Risicovolle investeerders investeren graag in volatiele markten en investeerders die liever op een minder risicovolle manier investeren, investeren in minder volatiele markten. Minder volatiel wordt ook wel omschreven als stabiel!

Volatiele markten

Volatiel betekent eigenlijk beweeglijk. Als je investeert in producten of diensten uit volatiele markten dan weet je dat de kans groot is dat de koers van het product of dienst waarin je investeert sprongen zal maken. Het riskante en anderzijds leuke van volatiele markten is dat er in korte tijd grote veranderingen kunnen plaatsvinden. Deze veranderingen vinden zowel plaats in de vorm van een stijging als in een daling. Een investering in een product of dienst in de volatiele markt kan je dus in korte tijd grote winstbedragen opleveren. Aan de andere kant kun je ook in korte tijd enorm veel geld verliezen. Een voorbeeld van een volatiele markt is de markt voor cryptocurrencies. De waarde van deze virtuele munten kan tot wel tientallen procenten per dag stijgen of dalen. Investeren hierin kan dus heel interessant zijn, mits je veel verstand hebt van de koersen in deze markt. 

Stabiele markten

Veilig investeren anno 2020

Stabiele markten staan bekend om de stabiliteit van de koersen. Het zal in stabiele markten bijna nooit gebeuren dat een koers in korte tijd enorm zal stijgen of zal dalen. De stabiele markten zijn dan ook een veilige instap voor beginnend investeerders. Dit is het geval omdat je bijna nooit van de ene op de andere dag je vermogen kwijt zal raken. De stabiele markten zijn een veilige plek om te oefenen in investeren. Een voorbeeld van een stabiele markt is de markt van edelmetalen. Edelmetalen bestaan al zo lang en staan bekend als een van de stabielste markten die er zijn. Als je dus een investering wilt doen maar geen enorme risico’s wilt lopen kun je bijvoorbeeld goud kopen. Goud staat bekend om haar waardevastheid en de kans dat deze koers ooit zal kelderen is dan ook minimaal. Een ander voorbeeld van een mogelijke investering in edelmetalen is zilver kopen. Voor zilver geldt hetzelfde als voor goud, dit is een van de langst bestaande investeringsmogelijkheden en daarom is deze koers ook enorm stabiel!

Laat meer zien
Back to top button