Business

Hoe kun je NFC tags gebruiken als ondernemer?

NFC tags: je hebt er misschien al eens van gehoord. Maar waar staat deze afkorting eigenlijk voor? De afkorting staat voor near-field-communication. In principe wordt er dus gecommuniceerd met een tag NFC en een bepaald NFC-toestel. Dit maakt het namelijk mogelijk om taken op die tags te zetten. Het handige is dat deze tags helemaal geen stroom nodig hebben om gebruikt te kunnen worden. Hoe kan dat? Je kunt namelijk je mobiele telefoon gebruiken om stroom te krijgen. De energie kan pas worden uitgewisseld tussen zo’n tag en een mobiele telefoon bij een korte afstand van ongeveer 2 of 3 meter. Op deze manier worden er gegevens gelezen en geschreven.

Contactgegevens delen

NFC stickers van Dutch Card Printing zijn bijvoorbeeld een super handige manier om als ondernemer contactgegevens uit te wisselen. Je kunt zo draadloos informatie uitwisselen tussen apparaten die binnen een afstand van 2 a 3 meter van elkaar zijn geplaatst. Tegenwoordig zijn de meeste smartphones compatibel met NFC, waardoor je deze eenvoudig tegen een sticker aan kunt houden om informatie uit te lezen. In deze stickers zit namelijk een kleine chip met bepaalde informatie, en door ze tegen elkaar te houden krijg jij deze informatie op de telefoon. Je hoeft dus geen fysieke visitekaartjes meer met je mee te dragen om gegevens uit te wisselen.

De voordelen van NFC stickers

Het is misschien al duidelijk wat de voordelen zijn van deze NFC stickers in vergelijking met fysieke visitekaartjes. Het eerste voordeel is gebruiksgemak. Je kunt deze sticker tegen je smartphone houden en je hebt meteen alle gegevens in je telefoonboek. Vanzelfsprekend kun je deze NFC stickers ook zo vaak gebruiken als je wilt. Je hoeft niet meer een stapel visitekaartjes mee te slepen, 1 sticker is genoeg. Dit maakt het tevens ook een duurzame oplossing. Verder heb je ook helemaal geen app nodig om deze NFC tags te gebruiken. Voor de meeste smartphones is dit namelijk standaard technologie, waardoor eigenlijk iedereen het wel kan gebruiken. Tenzij je nog een oude Nokia hebt waar je Snake op kunt spelen.

Wat kun je nog meer met NFC tags en NFC marketing?

Wat kun je nog meer met NFC tags en NFC marketing

Het delen van contactgegevens is slechts 1 van de vele toepassingen die deze nieuwe technologie met zich meebrengt. Je kunt het namelijk inzetten voor verschillende marketingdoeleinden, en dat maakt het een echte aanwinst voor bedrijven. Wat kun je zoal op deze NFC tags zetten? Denk aan een video, Facebook of Instagram pagina, mail, URL en bestanden. Enkele specifieke voorbeelden van taken die je kunt delen zijn: menukaarten, reviews, productbeschrijvingen, handleidingen en meer.

De voordelen van NFC marketing

NFC marketing heeft verschillende voordelen, maar de belangrijkste hebben natuurlijk te maken met het groeien van je bedrijf. Je wordt namelijk in staat gesteld om zelf op fysieke locaties online informatie te delen, waardoor meer mensen dus toegang krijgen tot bijvoorbeeld je website of social media. En meer verkeer op je website of socials leidt vaak tot meer leads en dus meer omzet. Daarnaast maak je vaak indruk op klanten omdat je laat zien dat je met de nieuwste technologie bezig bent. Het grootste voordeel is misschien nog wel het gemak dat het met zich meebrengt. Het is vrijwel moeiteloos om informatie te delen. Gebruik jij NFC tags en NFC stickers al voor jouw onderneming?

Laat meer zien
Back to top button