BusinessLife StyleTips

6 tips om te besparen op de afdrukkosten van uw Brother printer

In een wereld waar digitale communicatie de norm is geworden, zijn papieren documenten nog steeds essentieel voor bepaalde professionele activiteiten in uw onderneming. Denk aan contracten, offertes, facturen, brochures etc. Een geprint document is tastbaar en laat een blijvende indruk na. Zo wees onderzoek uit dat contracten en facturen op papier sneller ondertekend en betaald worden. Maar hoe kan je het beste uit je Brother printer halen en besparen op je afdrukkosten als zelfstandige? We leggen het je hieronder uit aan de hand van 6 praktische tips.

Kies het juiste type Brother printer

De voordeligste manier om documenten af te drukken hangt af van de hoeveelheid die je dagelijks afdrukt en waarvoor je je printer gebruikt. Kies voor een inkjetprinter van Brother als je slechts kleine hoeveelheden print en ook graag in kleur afdrukt. Dit type printer is goedkoop in aanschaf, maar de verbruikskosten voor Brother inktcartridges zijn in vergelijking relatief duur.

Een laserprinter van Brother daarentegen is duurder in aanschaf, maar de verbruikskosten van Brother toner liggen stukken lager. De meeste laserprinters kunnen ook enkel in zwart-wit printen. Investeren in een laserprinter heeft dus alleen zin als je veel (in zwart-wit) print.

Voor een klein bedrijf of eenmanszaak volstaat een inkjetprinter. Moet je toch veel documenten printen? Ga dan voor een laserprinter.

Investeer in nieuwe cartridges en toners

Met huismerkcartridges van 123inkt.be kan je ook besparen op Brother inkt. Deze webshop verkoopt compatibele huismerkcartridges en toners voor uw Brother printer. Deze huismerkcartridges en -toners hebben een hoger volume en een lagere prijs dan het origineel. Door uitvoerig testen waarborgen zij dezelfde kwaliteit als je gewend bent. Zij geven zelfs levenslange garantie op al hun cartridges. Bovendien is de prijs per cartridge/toner veel lager als je een multipack koopt met alle kleuren. Het enige verschil zie je dus enkel op je rekening!

Afdrukken in zwart-wit

Kleurencartridges en toners kosten meer dan de zwarte. Zorg er dus voor dat je onnodige afbeeldingen uit je documenten verwijdert en print zo vaak mogelijk in zwart-wit. Let op: als je in grijstinten print, gebruikt de printer ook de kleurencartridges of toners om de beste zwartkwaliteit te garanderen.

Print in batches

Print in batches

Inkjetprinters hebben altijd wat tijd nodig om op gang te komen. Vooral het reinigen van de printkop neemt flink wat tijd in beslag. Tijdens dit reinigingsproces wordt daarnaast kostbare inkt verspild. Daarom is het een goed idee om je inktjetprinter in stand-by te laten staan als je hem niet gebruikt. Zet m.a.w. je printer niet uit na het printen. Een andere manier om inkt te besparen is om te wachten tot je genoeg documenten hebt om ze allemaal tegelijk te printen.

Ga voor een ecologisch lettertype

Je kan ook op je inkt en toner besparen door te kiezen voor een ecologisch lettertype. Voorbeelden van een dergelijk lettertype zijn Ecofont en Century Gothic. De letters van het Ecofont lettertype bevatten minuscule gaatjes waardoor de letters niet helemaal opgevuld zijn en je dus bespaart op inkt en toner. Dit lettertype kan je o.a. gebruiken voor interne documenten of facturen. Uit studies van UWGB blijkt echter dat het meest ecologische lettertype Century Gothic is en u hiermee wel tot 30% kan besparen!

Gebruik gerecycleerd papier

Koop gerecycled printpapier. Over het algemeen kost gerecycleerd papier 10-20% minder dan niet-gerecycled papier. Bovendien draag je door gerecycleerd papier te gebruiken bij aan een beter milieu.

Dubbelzijdig afdrukken

Hoewel het voor de hand liggend lijkt, kan je aanzienlijk besparen op je printkosten door je documenten dubbelzijdig te printen. Je papierkosten worden namelijk gehalveerd!

Besparen op je printkosten is niet alleen goed voor  het budget van je onderneming, maar ook voor het milieu. Door deze zes eenvoudige tips te volgen, kan je de printkosten van je Brother printer én je impact op het milieu aanzienlijk verminderen: een win-winsituatie!

Laat meer zien
Back to top button