BusinessLife StyleTips

Zakelijk een auto huren

Als ondernemer wil je natuurlijk altijd flexibel kunnen zijn, zowel zakelijk als privé. Soms kan het daarom handig zijn om een auto te huren voor je bedrijf. Of je nu een afspraak buiten de stad hebt of gewoon extra vervoer nodig hebt voor een speciaal evenement, het huren van een auto biedt talloze voordelen. Omdat er een degelijk verschil is tussen het leasen van een auto of het huren ervan, is het goed deze beide verschillende eerst verder toe te lichten en vervolgens wat dieper in te gaan op de voordelen van het huren van een auto.

Verschil tussen huren en leasen

In de basis lijkt het leasen en huren van een auto erg veel op elkaar. In beide gevallen koop je de auto niet en gebruik je deze gedurende een bepaalde periode tegen een vast bedrag. Toch is er wel een enorm verschil en dat is dat je een auto die je huurt, vaak maar voor een bepaalde periode in bezit hebt. Dit zien we vaak bij het huren van een bedrijfsbus voor een bepaalde klus of om gedurende een korte periode een gat in het wagenpark van je bedrijf op te kunnen vangen. Gelukkig is het huren van een auto via easyterra daarom ook ontzettend gemakkelijk. Niet alleen in Nederland, maar ook in de meeste landen binnen Europa huur je met gemak vrijwel iedere auto.

Waarom zou je een auto huren voor je bedrijf?

Waarom zou je een auto huren voor je bedrijf

Een van de belangrijkste redenen om een auto te huren voor je bedrijf is flexibiliteit. Je kunt eenvoudig verschillende modellen en types auto’s uitproberen zonder vast te zitten aan langdurige leasecontracten. Ook hoef je je geen zorgen te maken over onderhoudskosten, verzekeringen en andere bijkomende kosten die bij het bezitten van een eigen auto komen kijken. Bovendien kun je met een huurauto gemakkelijk je vlot vervangen bij reparaties, zodat je nooit zonder vervoer komt te zitten. Een auto huren in malaga is daarom net als in Nederland ook ontzettend populair onder zowel toeristen als mensen die er voor zaken naar toe gaan.

Waar let je op bij het huren van een auto?

Bij het huren van een auto voor zakelijk gebruik zijn er een aantal stappen die je kunt volgen. Begin met het onderzoeken en vergelijken van verschillende verhuurbedrijven in jouw regio, waarbij je let op prijzen, diensten en reviews. Kies vervolgens een betrouwbare partij die past bij wat jij zoekt en ook je budget. Bepaal welk type auto je nodig hebt, rekening houdend met het aantal passagiers, bagageruimte en luxe en maak een schatting van het verwachte aantal kilometers. Controleer altijd de huurvoorwaarden, zorg dat je de vereiste documenten hebt en kijk of de verzekeringen goed geregeld zijn. Maak online een reservering bij het gekozen huurbedrijf en vul alle benodigde informatie in. Vervolgens kun je de auto ophalen en gedurende de afgesproken periode gebruiken.

Is het iets voor jouw bedrijf?

Het huren van een auto is voor veel bedrijven een uitkomst. Stel dat je normaliter nooit een grote bedrijfsbus nodig hebt, maar nu met je kantoor van het ene naar het andere pand verhuist, dan is het wel prettig dat je hiervoor een grote verhuisbus kunt huren en dus niet direct vastzit aan een langdurig contract. Ook kan het zijn dat je twee keer per jaar een grote order ergens in het land moet afleveren en dus alleen op deze specifieke momenten de beschikking moet hebben over bepaald vervoer. Zeker iets om over na te denken dus als ondernemer.

Laat meer zien
Back to top button