Life StyleOndernemenTips

4 belangrijke tips voor een optimale entree van je zaak

Krijg je vaak bezoekers over de vloer en ben je van plan om je entree in een nieuw jasje te steken? Dan zijn er heel wat zaken waaraan je moet denken. Dat je maar beter een balie voorziet, hoeven we je vast niet te vertellen. Omdat er echter nog zoveel andere zaken zijn waarop je moet letten, geven we je vier belangrijke tips mee die je maar beter toepast.

# 1. Zorg voor een uitnodigend decor

In de eerste plaats is het belangrijk dat je zaak uitnodigend is. Dat doe je bijvoorbeeld door duidelijk bordjes aan te brengen waardoor bezoekers meteen ook weten waar de bezoekersingang is. Daarnaast creëer je een open gevoel door met glas te werken. Zo is de stap van buiten naar binnen aanzienlijk kleiner. Ook automatische deuren bieden een welgekomen gevoel en nemen drempels weg. Dit alles gaat vervolgens over naar de uitnodigende balie, voorzien van voldoende verlichting. Maar je merkt dus dat het uitnodigen eigenlijk al eerder begint.

# 2. Bied een aangename wachtruimte aan

Bied een aangename wachtruimte aan

Het is uiteraard niet de bedoeling dat bezoekers maar wat in de buurt moeten ronddolen als ze net iets te vroeg zijn. Geef hen een aangename plek waar ze kunnen wachten. Een kleine wachtruimte waar ze nog even een vakblad kunnen lezen of hun werk kunnen voorbereiden, is zeker een pluspunt. Voorzie meteen ook een watercooler en een koffieautomaat. Ook buiten kan je het een en ander voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een straatmeubilair bank of een picknickbank. Zo kunnen vroege vogels ook nog even van het goede weer genieten.

# 3. Maak optimaal gebruik van het moment

Nu je bezoeker zich helemaal welkom voelt, is het tijd om een stapje verder te gaan. De entree is per slot van rekening de ideale plek om te laten zien wie je bent. Het gaat dan niet alleen om het duidelijk aanbrengen van je logo, maar om het uitstralen van je identiteit. Dat doe je bijvoorbeeld door foto’s op te hangen waarbij je wachtende bezoekers wegwijs maakt doorheen de rijke geschiedenis van je bedrijf. Ook een passende slogan staat natuurlijk niet mis, net zoals displays die je belangrijkste producten of diensten uitlichten. En wil je helemaal transparant zijn? Dan kan je natuurlijk een glazen wand plaatsen zodat bezoekers meteen zicht hebben op het hard labeur van al je medewerkers.

# 4. Vergeet ook deze praktische zaken niet

Het klopt dat een aantal zaken nogal wiedes zijn, maar toch worden ze nog vaak vergeten. Vreemd genoeg is dat vooral bij enkele praktische zaken het geval. Een droogloopmat en een parapluhouder horen bijvoorbeeld steevast aan de toegangsdeur aanwezig te zijn, maar toch is dat niet altijd het geval. Ook een garderobe is echt wel een must. Zorg er daarnaast voor dat het toilet eenvoudig te bereiken is en voorzie ook voldoende stopcontacten in de buurt van de zitplaatsen. Een tafeltje met een publiek toegankelijke computer is zeker een pluspunt. Zorg dan wel voor een goede IT-beveiliging om problemen te voorkomen.

Laat meer zien
Back to top button