JuridischLife StyleTips

In geschil met je werkgever, wat nu?

In de huidige maatschappij wordt er van mensen verwacht dat medewerkers een actieve inzet tonen, hard door werken en graag een stapje extra zetten. Om medewerkers van een organisatie te beschermen tegen de mogelijke fouten op de werkvloer zijn er verschillende landelijke wetten opgesteld. Deze wetten zijn opgesteld om mogelijke complicaties tussen werkgever en werknemer vast te leggen en hier een landelijke lijn in te kunnen trekken. Een voorbeeld van deze wetten, zijn wetten omtrent arbeidsrecht en wetten omtrent het oplopen van letselschade op de werkvloer. Veel medewerkers weten tegenwoordig helaas niet precies waar ze wel en waar ze geen recht op hebben terwijl dit wel zou moeten!

Letselschade

Het oplopen en afhandelen van letselschade is in geen enkel denkbare situatie fijn te noemen. Je wilt zo snel mogelijk weer op de been zijn en het liefst met zo min mogelijk (financiële) rompslomp. Als medewerker in een organisatie kun je er dan ook vanuit gaan dat je werkgever goed verzekerd is voor ongevallen op de werkvloer. Als jouw werkgever de juiste verzekering heeft afgesloten voor ongevallen op de werkvloer zal jij als het goed is nagenoeg tot niks merken van deze (financiële) rompslomp. Een ongeval zit helaas in een klein hoekje. Dit geldt niet enkel voor organisaties waarin gewerkt wordt met zware machines en materialen maar ook voor organisaties waar medewerkers de hele dag op kantoor zitten. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je een hete kop koffie over je hand krijgt en je hier een flinke brandwond aan overhoudt.

Letselschade

Arbeidsrecht

Als werknemer van een organisatie heb je allerlei rechten. Denk hierbij aan vakantiedagen, maar ook het gebruik kunnen maken van een fatsoenlijke (thuis)werkplek. In veel organisaties kan het nog wel eens voorkomen dat medewerkers hier zelf voor moeten opkomen of zelf voor moeten zorgen. In de meeste gevallen is een goed gesprek met de leidinggevende/eigenaar van jouw organisatie genoeg om aan te tonen dat je in je recht staat. Meestal zal hetgeen wat in jouw rechten tekort schiet ook wel in korte tijd veranderen. Als dit niet het geval is, en je bijvoorbeeld ondersteuning zoekt wat betreft arbeidsrecht in Utrecht en omgeving, dan is het raadzaam om iemand in arm te nemen die hier echt verstand van heeft. Iemand die hier verstand van heeft kan jou helpen in het verkrijgen van hetgeen waar je daadwerkelijk recht op hebt!

Laat meer zien
Back to top button