Life StyleTips

Op zoek naar raamdecoratie? Lees hier alles over dit product

Niet alle gordijnen zijn hetzelfde. We hebben het niet alleen over de kleur of de kwaliteit van het materiaal maar ook over de bediening. Koordjes zijn verleden tijd met elektrische raamdecoratie, je hoeft geen gordijn meer aan te raken. Er zijn zelfs sensoren die op basis van de hoeveelheid licht een signaal kunnen geven aan de raamdecoratie om te openen of sluiten. Als je op zoek bent naar raamdecoratie van hoge kwaliteit met innovatieve gebruikstoepassingen dan moet je deze pagina zeker even lezen.

Raamdecoratie voor een nieuwe generatie

Het is heel normaal als de schuifdeuren van een supermarkt automatisch openen. Toch was dit in de vorige eeuw alleen mogelijk in Science Fiction zoals Star Trek. Wat vroeger bijzonder was is nu normaal. Zo gaat het ook met elektrische raamdecoratie. Veel mensen staan er niet bij stil dat geautomatiseerde systemen zoals je die ziet in kantoren of ziekenhuizen ook gewoon leverbaar zijn voor thuis. Slimme gordijnen, hoe werkt dat eigenlijk?

Alles over raamdecoratie met een ‘brein’ lees je op de website van Somfy. Dit is de Franse fabrikant en ontwikkelaar van slimme oplossingen voor comfortabel wonen. Naast hardware en software voor huisautomatisering is er een eigen lijn aan gordijnen onder de naam Poweredblinds. Dit is een collectie raamdecoratie die geleverd wordt met aansturing van Somfy die je direct thuis kunt aansluiten en gebruiken. Je kunt zelf meten hoe groot de gordijnen moeten zijn en je bestelt vervolgens online het product van jouw keuze. Waar kun je zoal uit kiezen?

  • Plissegordijnen die je zowel boven als beneden kunt openen.
  • Duo rolgordijnen met variabele lichtinval.
  • Verduisterende rolgordijnen voor op de slaapkamer.
  • Schuifgordijnen voor die traditionele uitstalling.

Het is mogelijk om zelf te meten of een dealer bij jou in de buurt te zoeken. Je kunt in iedere ruimte voor een ander type gordijn kiezen, het blijft mogelijk om de raamdecoratie in het huis centraal te beheren via een app voor smartphone of tablet.

Smart living

Smart living

Bij de term ‘smart home’ denk je aan huizen die zelfstandig taken kunnen uitvoeren. Wij spreken liever van ‘smart living’ ofwel slim wonen. Want de technologie is bedoeld om het leven net iets praktischer, comfortabeler of leuker te maken. Op www.somfy.be vind je alle slimme oplossingen die Somfy biedt. Dit is nog maar het topje van de ijsberg want de nieuwe TaHoma Switch kan gekoppeld worden aan honderden apparaten van tientallen externe merken. Verder kun je ook nog verbindingen leggen tussen cloud providers voor online data opslag en beheer. Denk bijvoorbeeld aan een beveiligingscamera die bij je ouders staat en notificaties naar jouw smartphones stuurt als er onraad is. Zo ontstaat er een netwerk aan slimme toepassingen die wereldwijd werkt met behoud van piracy dankzij versleuteling van jouw data.

Als je thuis bent dan is spraakbediening een leuke optie. Koppel de verlichting en raamdecoratie aan de Google Assistant of Alexa en bedien de gordijnen op de kinderkamer als je de afwas doet. Als je niet thuis bent laat dan de gordijnen sluiten bij zonsondergang door een timer in te stellen. Houd een oogje in het zeil als er een familielid op vakantie is door notificaties van de beveiligingscamera door te schakelen. Het hoeft niet maar het kan wel en dat maakt smart living zo interessant.

Laat meer zien
Back to top button