Life Style

Gaan de bekendste ondernemers naar de sportschool?

Succesvolle ondernemers hebben het vaak niet makkelijk! Een werkdag stopt niet om vijf uur in de middag, evenals dat er ook in de weekenden vaak nog gewerkt moet worden. Om niet te maken te krijgen met een burn-out of depressie is het belangrijk om zowel het lichaam, als de geest gezond te houden. Een afwisselend voedingspatroon en voldoende beweging zijn hierin cruciaal! Sommige ondernemers kiezen voor een vaste lunchwandeling rond het middaguur, terwijl anderen de sportschool opzoeken. Fitness in Leuven, Antwerpen of bijvoorbeeld Brugge kan in tal van verschillende sportscholen. Sport jij ook in een club?

Conditie op peil houden in de fitnessclub

Een sportschool biedt verschillende mogelijkheden aan ondernemers. Ze kunnen hier terecht voor het onderhouden van hun conditie, voor krachttrainingen en voor diverse groepslessen. Denk bijvoorbeeld aan kickboksen, waarbij een ondernemer alle gelegenheid krijgt om zijn of haar frustraties los te laten! Kickboksen is niet alleen goed voor het loslaten van frustraties. Ook draagt het bij aan de conditie van sporters. Datzelfde geldt voor trainingen op de loopband, op de hometrainer en bijvoorbeeld op het roeiapparaat. Voordeel van het roeiapparaat ten opzichte van de loopband en hometrainer, is het feit dat je op dit apparaat verschillende spiergroepen traint. 

Krachttrainingen om nog sterker te worden

Krachttrainingen om nog sterker te worden

Niet alleen het onderhouden van de conditie is belangrijk. Ook willen ondernemers er fit en gezond uitzien! Krachttrainingen kunnen hierbij helpen. Voordat je aan deze trainingen begint, kan het slim zijn om advies in te winnen bij een personal trainer. Een personal trainer kan samen met jou een trainingsschema opstellen, om specifieke spiergroepen te trainen. Het is belangrijk dat spieren tussen de trainingen door voldoende rust krijgen om te herstellen. Dit betekent echter niet dat je niet dagelijks kunt trainen! De ene dag worden de borstspieren getraind, terwijl de beenspieren een volgende dag aan de beurt zijn. 

Samen met andere ondernemers sporten

Nog leuker is sporten voor ondernemers, wanneer zij dit samen met anderen doen! Mocht je zelf als ondernemer willen sporten, dan is het heel interessant om een zakenpartner te vragen om mee te sporten. In plaats van een zakenpartner kun je vanzelfsprekend ook een medewerker vragen. Niet alleen gezelliger, ook kun je elkaar blijven motiveren om steeds net iets dieper te gaan. Op de momenten dat het even tegenzit, kan het verleidelijk zijn om de trainingen in de sportschool over te slaan. Een sportmaatje kan je motiveren om toch aan de training te beginnen! 

Laat meer zien
Back to top button