BusinessLife StyleTips

Bied klanten een comfortabele wachtruimte met een partytent

Tijdens het winkelen blijft anderhalve meter afstand houden de regel. Het gevolg is dat klanten soms even aan de ingang moeten wachten. Dat is natuurlijk niet fijn als het pijpenstelen regent of als de zon hard brandt in je nek. Als winkeluitbater kan je het klanten wel een stuk aangenamer maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een goede partytent en wat creativiteit.

Droge en schaduwrijke oplossing voor wachtende klanten

Het valt eigenlijk wel op dat klanten de afstandsregels goed opvolgen. Ze weten ook wel dat het voor hun eigen goed is. Wanneer het echter regent of heel warm is, is het drummen om onder de luifel te passen. Bovendien lijken frustraties dan ook hoogtij te vieren. Een partytent is de ideale oplossing om klanten een plaats in de rij te geven zonder dat weer en wind hun goed humeur verstoren. Een partytent biedt bescherming tegen regen en zon en het is vrij eenvoudig om verschillende kleine partytenten aan elkaar te zetten om ook langere rijen een afdak te bieden.

Snel plaatsen en opnieuw afbreken

Veel winkeliers staan er niet om te springen om een partytent ’s nachts buiten te laten staan. Je weet nu eenmaal nooit dat er enkele vandalen langskomen of dat de partytent pootjes krijgt. Toch hoeft dat de goede intenties niet af te remmen. Er bestaan zogenaamde easy up tenten met een slim scharnierframe die je al in dertig seconden kan opzetten. ’s Ochtends zet je ze dan eenvoudig op.

Bovendien zijn deze partytenten in de meest uiteenlopende kleuren verkrijgbaar. Dat is niet onbelangrijk want kleuren spelen psychologisch nog steeds een heel belangrijke rol. Rode kleuren verhogen bijvoorbeeld de eetlust en de hartslag, terwijl oranje dan weer een gevoel van plezier en avontuur opwekt. Niet voor niets zijn de logo’s van Coca-Cola en Twix rood en die van Basic-Fit en VTM oranje. Wil je het nog beter doen? Bij sommige verkopers zoals Partytent-Online is het zelfs mogelijk om een partytent te laten bedrukken. Na de coronacrisis kan je zo’n partytent dan nog steeds gebruiken voor een beursdeelname.

Tent snel plaatsen en afbreken

Extra maatregelen om veiligheid en comfort te verhogen

Natuurlijk kan je wel wat meer doen om zowel de veiligheid als het comfort te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van wachtstrepen om 1,5 meter afstand te visualiseren. Nu je een mooi afdakje hebt, kan je bijvoorbeeld ook even een desinfectiezuil plaatsen en netjes de richtlijnen ophangen.

Wat het comfort betreft laten de omstandigheden het momenteel niet toe om hapjes en drankjes uit te delen. Natuurlijk kan je wel een beeldscherm of een radio ophangen voor extra afleiding tijdens al dat wachten. Houd er dan wel rekening mee dat je dan het een en ander moet aangeven bij Unisono (het vroegere SABAM).

Laat meer zien
Back to top button