Life StyleTips

3 tips voor ondernemers die op de motor naar het werk gaan

Ga jij op de motor naar je bedrijfspand of je klanten? Dan ben je als ondernemer toch een beetje een unicum, maar daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. We geven drie tips speciaal voor ondernemers die kiezen voor de motor om mee naar het werk te gaan.

Niet voor meer verzekeren dan nodig

Rijd je maar twee seizoenen per jaar op de motor en laat je hem de rest van de tijd in de garage staan? Dan is het ook niet zinnig om wel voor het hele jaar te betalen voor je motorverzekering. Je kunt prima motorverzekeringen vinden die je in staat stellen om alleen premie te betalen voor die seizoenen dat je wel rijdt als je je motor de rest van de tijd inderdaad netjes opgeborgen laat staan. Als je toch aan de slag met je motorverzekering, kijk dan ook naar motorverzekeringen waarbij je aan het eind van het jaar premie terug kunt ontvangen voor het aantal kilometers dat je te veel ingeschat hebt dat je zou gaan rijden in één jaar. Dan kan nog een interessante besparing opleveren.

Zakelijke motor?

Als ondernemer kun je overwegen om een motor van de zaak aan te schaffen of je huidige motor op de zaak te zetten. Dat stelt je in staat om kosten af te trekken, zoals brandstofkosten, verzekeringspremies en motorrijtuigenbelasting. Hiervoor moet je wel kunnen aantonen dat de motor ook inderdaad zakelijk wordt gebruikt. Dat doe je door middel van een rittenregistratie. Maar hoe zit het dan met privégebruik van dezelfde motor? Als je meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt op je motor van de zaak, krijg je te maken met privé bijtelling, of met andere woorden: extra kosten. Deze is onder andere gebaseerd op het aantal gereden privé kilometers ten opzichte van het totaal aantal gereden kilometers.

Motorhandschoenen als ruitenwissers

Motorhandschoenen als ruitenwissers

Een nadeel van de motor ten opzichte van de auto, is dat je geen ruitenwissers hebt voor je vizier. En in ons deel van de wereld wil er nog wel eens neerslag vallen. Druppels op het vizier van je motorhelm kunnen je zicht beperken, wat ten koste gaat van de veiligheid en het rijgemak. Investeer daarom in motorhandschoenen met zeemleer op een strip rubber erop waarmee je je vizier kunt droogvegen als dat nodig is. Je moet immers toch motorhandschoenen dragen tijdens het rijden. Staat je motor op de zaak, dan kun je de kosten hiervoor ook nog eens aftrekken.

Verder kunnen we je natuurlijk vooral aanraden om voorzichtig te rijden, omdat je als motorrijder toch kwetsbaarder bent in het verkeer dan een automobilist. En je wilt natuurlijk ook niet met kleurscheuren aankomen op je bestemming!

Laat meer zien
Back to top button