Tips

Tips voor een gezonde werkplek

Als werkgever wil je er natuurlijk alles aan doen om jouw medewerkers gezond te houden. Met gezonde werknemers zorg je voor een hoge productiviteit en fijne sfeer, waardoor jouw bedrijf een positief imago krijgt. Een van de manieren om jouw werknemers gezond te houden, is door het creëren van een gezonde werkplek. Benieuwd hoe je dit doet? Volg dan snel deze tips.

1. Goede luchtkwaliteit

Een van de eerste dingen die je je moet afvragen, is: is de werkplek goed geventileerd? Een goed geventileerde werkplek is erg van belang om de luchtkwaliteit te verbeteren. Wanneer de luchtkwaliteit slecht is, betekent dit dat er schadelijke stoffen aanwezig zijn. Dit is niet alleen slecht voor ieders gezondheid, maar kan er ook voor zorgen dat jouw bedrijf straks een boete mag ontvangen. 

Zorg er dus altijd voor dat er voldoende ramen aanwezig zijn, zodat er elk moment van de dag frisse lucht binnen kan komen. Daarnaast is het ook goed om planten aan te schaffen. Wist je dat planten een goede werking hebben op de luchtkwaliteit? Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat planten ook nog eens zorgen voor meer productiviteit onder je werknemers: twee vliegen in één klap!

2. Gezond eten en drinken

Gezond eten en drinken

Wil je jouw werknemers gezond houden? Stimuleer dan gezonde voeding. Zorg bijvoorbeeld ervoor dat je elke week een bak met vers fruit in de keuken zet, waar iedereen van kan pakken. Of zorg bijvoorbeeld dat er tijdens de lunch verschillende salades zijn die jouw werknemers gratis kunnen pakken. 

Ook is het heel belangrijk dat jouw werknemers voldoende drinken. Dan heb ik het niet over koffie, maar over water. Het is voor iedereen enorm belangrijk om voldoende water binnen te krijgen, dus zorg dan ook dat je dit promoot bij je werknemers. Doe dit door bijvoorbeeld een waterdispenser van Brita aan te schaffen. Deze waterdispenser heeft een zuiverende werking, waardoor je water niet lekkerder kan krijgen. Maar daarnaast kan deze dispenser zorgen voor zowel warm en koud water, als bruisend en plat water. Zo hebben jouw werknemers altijd water om te drinken, in welke smaak ze dit ook willen.

3. Comfortabel meubilair

Als werkgever moet je er ook rekening mee houden dat je jouw werknemers voorziet van comfortabel meubilair. Wanneer jouw werknemers dag in dag uit voor urenlang moeten zitten, kan dit verschillende kwaaltjes veroorzaken, zoals rugklachten of pijnlijke schouders. Met een ergonomische bureaustoel voorkom je dit. Deze bureaustoel is speciaal ontworpen voor het menselijk lichaam, waarbij er rekening is gehouden met verschillende posturen en zithoudingen. Hierdoor biedt deze stoel voldoende ondersteuning, wat rugklachten en gewrichtsklachten kan voorkomen. Met comfortabel meubilair draag je dus hoe dan ook bij aan de gezondheid van jouw werknemers. 

Hopelijk helpen deze tips je verder op weg in het creëren van een gezonde werkplek voor jouw werknemers!

Laat meer zien
Back to top button