Life StyleOndernemenTips

Dit is waarom het volgende teambuildinguitje buiten moet plaatsvinden

De coronapandemie dwingt ons om wat meer tussen de vier eigen muren te vertoeven. Al dat thuisblijven is meteen ook de reden waarom de coronakilootjes er bij velen snel bijkomen. Tijdens de volgende teambuilding kan je medewerkers dan ook maar beter uit hun vertrouwde omgeving halen. Zo leer je elkaar ook nog eens op een andere manier kennen. Er zijn best wel nog een aantal redenen waarom de volgende teambuilding een outdooractiviteit moet zijn. Hieronder ontdek je er meer over.

De ideale keuze in coronatijden

De ideale keuze in coronatijden

In deze coronatijden is de keuze voor allerlei uitdagende outdoor activiteiten natuurlijk snel gemaakt. Het risico op een coronabesmetting is buiten namelijk veel kleiner dan binnen. Dit komt omdat mensen elkaar besmetten door middel van kleine druppels die ze uitademen en ophoesten. Die kleine druppels of aerosolen blijven in de lucht zweven en kunnen binnen veel eenvoudiger anderen besmetten. Goed ventileren helpt, maar het risico op een besmetting blijft bestaan. Zeker als er binnen wordt gesport, is dit het geval. In de buitenlucht is het risico dan weer veel kleiner, omdat de kleine druppels er sneller verdunnen en vervliegen. Uiteraard geldt dit niet alleen voor corona, maar ook voor andere ziekten die via de lucht worden verspreid.

Het gezonde alternatief

Alleen al omwille van de coronapandemie zijn outdooractiviteiten een goede keuze, maar zelfs in niet-coronatijden is buiten zijn gezonder. Allerlei onderzoeken hebben dit aangetoond. Zo zou buiten verblijven het kortermijngeheugen verbeteren, de mentale energie aanvullen, en zowel de stress als het risico op ontstekingen verminderen. Veel van die voordelen hebben te maken met vitamine D, een vitamine die afkomstig is van het zonlicht. Veel Belgen hebben een tekort aan vitamine D, zeker als ze van negen tot vijf op kantoor vertoeven. Samen tijd buiten spenderen, is dan ook behoorlijk nuttig. Kies je dan ook nog eens voor een sportieve activiteit? Dan heb je het helemaal getroffen. Want ook over sport en beweging zijn er nu eenmaal heel wat positieve dingen te zeggen.

Weg uit de vertrouwde omgeving

Een andere reden is dat een teambuilding het beste werkt als mensen uit hun vertrouwde omgeving worden geplukt. Het stimuleert ze om uit hun comfortzone te treden en om elkaar op een andere manier te leren kennen. Het is meteen een van de redenen waarom – alle goede bedoelingen tijdens de lockdown ten spijt – een teambuilding van thuis uit niet werkt. Het is hoogstens wat afleiding, maar de vooropgestelde doelstellingen bereik je er niet mee. Door buiten te zijn, creëer je dan weer een volledig andere groepsdynamiek. De vernieuwde inzichten die daarbij ontstaan, zijn ook nuttig op de latere samenwerkingsmomentjes.

De ideale manier om te vernieuwen

Ten slotte zijn de mogelijkheden van indooractiviteiten relatief beperkt. Veel van deze activiteiten zijn om dezelfde reden ook allesbehalve nieuw. Met het druilerige weer in ons land heeft iedereen heus wel eens aan een escapegame deelgenomen. En allemaal gingen we wel eens indoor karten. FC De Kampioenen is misschien een uitzondering, maar meestal is een herhaling van een herhaling allesbehalve een succes. Jonge talenten zal je er in ieder geval niet mee kunnen overtuigen.

Outdoor is er daarentegen nog veel mogelijk en kan je heel creatieve activiteiten bedenken. Samen een citygame spelen, een potje schapenhoeden of een spelletje archery attack spelen, is pas echt motiverend en vernieuwend.

Laat meer zien
Back to top button