OndernemenTips

Hoe richt je je kantoor stijlvol in?

Je kantoor is als je visitekaartje. Het laat een eerste indruk na op de bezoekers en dus ook op potentiële klanten. Het is logisch dat een stijlvolle inrichting beter zal scoren dan een slordige of onpersoonlijke werkplek. En ook voor je medewerkers is een aangename werkomgeving van cruciaal belang. Onderschat dus zeker niet het belang van een goedgekozen kantoorinterieur. Geen inspiratie? Hieronder vind je enkele tips. 

Lichtrijk 

Een kantoor waar veel daglicht binnenkomt oogt niet alleen modern en mooi, het is er ook veel aangenamer om te werken. Maak daar dus een prioriteit van. Belangrijke tip: installeer duo rolgordijnen zodat jijzelf of je werknemers de lichtinval zelf kunnen bepalen. Bij warme dagen of bij te felle lichtinval op je computerscherm, kan het bijvoorbeeld handig zijn om de lichtinval te beperken. 

Stijlvolle meubels

Mooie meubels maken het kantoor pas echt stijlvol. Kies bijvoorbeeld niet altijd IKEA-meubels, maar ga ook eens op zoek naar dat tikkeltje meer. In de lokale meubelwinkels zal je ongetwijfeld vinden wat je zoekt. De specialisten zullen je trouwens goed kunnen adviseren over hoe degelijk en ergonomisch de meubels zijn. En dat is ook heel belangrijk, want medewerkers met rugpijn: dat is het laatste wat je wil. En bovendien zullen die unieke meubels in een ruim en lichtrijk kantoorgebouw nog meer tot hun recht komen.

Stijlvolle meubels

Persoonlijke touch

Het is heel belangrijk dat je medewerkers zich thuis voelen op de werkplek. Het kantoor moet dus niet alleen stijlvol, maar ook persoonlijk ingericht zijn. Denk bijvoorbeeld aan grote kamerplanten, kleurrijke elementen en foto’s van leuke teamevenementen. Of, als je er voor openstaat, zal een office dog ongetwijfeld dé succesfactor van je kantoor worden. Wedden dat je personeel ineens een stuk minder thuis zal werken? 

Faciliteiten

Heb je een groot bedrijf met veel werknemers? Dan is het een meerwaarde om voldoende faciliteiten te voorzien. Geef je medewerkers de kans om ideeën te delen en kom hun wensen in de mate van het mogelijke tegemoet. Denk maar aan een gezellig koffiehoekje, een douche om over de middag te kunnen sporten of zelfs een kinderkamer. Medewerkers die uitzonderlijk geen kinderopvang vinden, help je zo uit de nood. De inrichting is heel simpel: een kinderbedje, wat knuffels en gordijnen voor de kinderkamer volstaan al om het gezellig te maken.  

Ziezo! Met deze tips is je kantoor meteen een stuk stijlvoller en persoonlijker. Zowel jij als je werknemers zullen nu nog liever naar kantoor komen. 

Laat meer zien
Back to top button