Business

Tips voor een gezonde werkplek

Ben jij ondernemer van een bedrijf met eigen kantoor en werknemers? Dan doe je er natuurlijk alles aan om jouw werknemers gezond te houden. Gezonde werknemers zorgen namelijk voor een hoge productiviteit en fijne sfeer. Hierdoor krijgt jouw onderneming een positief imago. Een van de manieren om jouw werknemers gezond te houden, is door het creëren van een gezonde werkplek. Benieuwd hoe je dit doet? Volg dan snel deze tips.

1. Zorg voor een goede luchtkwaliteit

Is jouw werkplek goed geventileerd? Met de komst van COVID ligt hier steeds vaker de focus op. Gek want ook andere ziektes verspreiden zich via de lucht. Wanneer de luchtkwaliteit slecht is, betekent dit dat er schadelijke stoffen aanwezig zijn. Dit is niet alleen slecht voor ieders gezondheid, maar kan er ook voor zorgen dat jouw bedrijf straks een boete mag ontvangen. Zorg er dus altijd voor dat er voldoende ramen aanwezig zijn, zodat er elk moment van de dag frisse lucht binnen kan komen. 

Het is ook een goed idee om kantoorplanten aan te schaffen. Planten hebben namelijk een goede werking op de luchtkwaliteit. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat planten zorgen voor meer productiviteit onder je werknemers: twee vliegen in één klap!

2. Ga voor een gezonde keuze tijdens de lunch

Biedt jouw werknemers een gezonde lunch. Hiermee stimuleer je gezonde voeding. Zorg er daarnaast voor dat je elke week een bak met vers fruit in de keuken zet, waar iedereen van kan pakken. 

Ook is het heel belangrijk dat jouw werknemers voldoende drinken. Hierbij hebben we het natuurlijk niet over koffie, maar water. Goede hydratatie zorgt namelijk voor productiviteit. Stimuleer je werknemers meer water te drinken door een waterdispenser van Brita aan te schaffen. Deze waterdispenser heeft een zuiverende werking, waardoor je tapwater gezonder maakt. Daarnaast kan deze dispenser zorgen voor zowel warm en koud water, als bruisend en plat water. Zo hebben jouw werknemers altijd water om te drinken, in welke smaak ze dit ook willen.

3. Kies voor ergonomisch en comfortabel meubilair

Kies voor ergonomisch en comfortabel meubilair

Als laatst wil je niet dat je werknemers lichamelijke klachten krijgen van al het zitten. Het zitten is het nieuwe roken en daarom is het goed om er iets aan te doen. Met een ergonomische bureaustoel ga je lichamelijke klachten tegen. Deze bureaustoel is speciaal ontworpen voor het menselijk lichaam, waarbij er rekening is gehouden met verschillende posturen en zithoudingen. Hierdoor biedt deze stoel voldoende ondersteuning, wat rugklachten en gewrichtsklachten kan voorkomen. Met comfortabel meubilair draag je dus hoe dan ook bij aan de gezondheid van jouw werknemers. 

Hopelijk helpen deze tips je verder op weg in het creëren van een gezonde werkplek voor jouw werknemers!

Laat meer zien
Back to top button