Tech

Pdf aanpassen? 5 gratis applicaties om pdf’s aan te passen

Een pdf-bestand is handig omdat de opmaak ervan steeds intact blijft. Het nadeel is dan weer dat een pdf aanpassen niet eenvoudig is. Gelukkig zijn er op het internet wel een aantal gratis tools te vinden om je pdf online aan te passen. Hieronder licht ik vijf online tools om je pdf-bestand aan te passen toe.

Online pdf aanpassen via Smallpdf

Een eerste tool om online een pdf te bewerken, is Smallpdf.com. Hiermee kan je eenvoudige bewerkingen uitvoeren in bestaande pdf-bestanden. Denk bijvoorbeeld aan het samenvoegen van pdf-bestanden of het converteren ervan. Zo kan je bijvoorbeeld je pdf naar word omzetten, waarna het bewerken van het pdf-bestand mogelijk is. Wil je online de pdf aanpassen? Dan klik je op ‘Alle hulpmiddelen’ en vervolgens op ‘pdf bewerken’. Hiermee voeg je tekst, afbeeldingen en vormen toe aan bestaande pdf-bestanden.

Enkel pdf-bestanden samenvoegen? Gebruik dan PDFMerge

Wanneer je enkel verschillende pdf-bestanden hoopt samen te voegen, is Smallpdf misschien iets te uitgebreid. Dan is PDFMerge.com toch veel eenvoudiger in gebruik. Dat gaat vrij eenvoudig: even enkele pdf’jes uploaden en vervolgens op de knop ‘Merge’ klikken. Het resultaat open je meteen of sla je op. Je pdf aanpassen, lukt echter niet via deze website.

FoxyUtils: pdf aanpassen & pdf formaat wijzigen online

Ook via FoxyUtils.com k an je geen tekst toevoegen, maar beschik je over krachtige opties om de eigenschappen van je pdf aan te passen. Je kan de pdf splitten, het wachtwoord uit het document halen of net een wachtwoord aan het document toevoegen. Het voordeel van deze website is dat alles wordt versleuteld en dat je documenten dus steeds veilig zijn. Het nadeel? Wanneer je een adblocker hebt, werkt de website niet. Ook zij moeten hun inkomsten ergens vandaan halen…

Hoe kan ik een pdf bewerken? Met PDFCandy!

PDFCandy.com is mijn persoonlijke favoriet, omwille van de vele bewerkingsfuncties. Maar liefst 44 zijn het er! Vooral wanneer uitgebreidere wijzigingen nodig zijn, zoals het toevoegen van kop- of voetteksten, het selectief verwijderen of het bijsnijden van documenten, is PDFCandy.com de krachtigste online tool. En het is ook gewoon 100% gratis.

Pdf’s handtekenen via GaaihoReader

Allereerst: als je een Mac gebruikt, kan je pfd-bestanden ook annoteren via het programma Voorvertoning dat je standaard op je computer vindt. Hiervoor klik je op Weergave en vervolgens op Toon markeringsknoppenbalk. Vervolgens verschijnt de markeringsknoppenbalk en zie je het knopje Maak handtekening aan. Via hetzelfde programma kan je overigens het pdf-bestand invullen.

Voor Windows is er geen gelijkaardig standaardprogramma aanwezig. Dan is het gratis programma Gaaiho Reader een goed alternatief. Ook hiermee vul je pdf-bestanden aan en plaats je je handtekening. In tegenstelling tot voorgaande tools kan je de pdf aanpassen niet online doen, maar moet je de software op je desktop installeren.

Laat meer zien
Back to top button