BusinessFinance

4 methoden voor het financieren van uw bedrijfsovername

Wanneer u klaar bent om uw bedrijf te laten groeien en naar het volgende niveau te tillen, is een overname van een ander bedrijf de beste optie om te overwegen. Een bedrijfsovername is een hele opgave en vergt veel aandacht. Een van de eerste vragen die u uzelf waarschijnlijk stelt is: hoe ga ik dit financieren? In deze blog hebben we 5 methoden om uw bedrijfsovername te financieren.

1. SBA Leningens

De eerste mogelijke financiering is te kijken naar de Small Business Administration (SBA), deze instantie bieden verschillende leningprogramma’s die gebruikt kunnen worden om de aankoop van een bestaand bedrijf te financieren. Om in aanmerking te komen met de Small Business Administration moet beschikken over een sterk krediet en een goed onderbouwd bedrijfsplan. In dit bedrijfsplan wordt omschreven wat het bedrijf gaat doen en welke stappen er nodig zijn om het bedrijf op te richten.

2. Commerciële banken

Een tweede optie voor de financiering van de overname voor een bedrijf zijn commerciële banken. Zij bieden leningen aan met lagere rente dan SBA-leningen maar vereisen een onderpand voor uw bedrijf, zoals goed apparatuur.

3. Particuliere kredietverstrekkers

Particuliere kredietverstrekkers zijn een andere optie om te overwegen bij de financiering van een bedrijfsovername. Deze investeerders kunnen particulieren of bedrijven zijn die een kapitaal verstrekken in ruil voor aandelen in het bedrijf. Particuliere kredietverstrekkers vereisen een onderpand en persoonlijke garanties van de kredietnemer.

4. Financiering door de verkoper

In sommige gevallen kan het voorkomen dat de verkoper van het bedrijf bereid is om een deel van de verkoop zelf te financieren. Dit gebeurd wanneer de koper de gehele aankoopprijs niet in één keer kan veroorloven.

5. Aandelen of crypto

Aandelen of crypto

Een andere methode om een bedrijfsovername te financieren is via een aandelenfinanciering. Dit betekent dat u aandelen van uw bedrijf verkoopt om geld voor de aankoop bijeen te brengen. Dit is een goede optie omdat het uw bedrijf niet in gevaar kan brengen als bij een financiering met vreemd vermogen. Daarnaast kunt u ook investeren in cryptocurrency en hiermee winsten opbrengen waar u uw overname mee kunt financieren. Als u nieuw bent binnen het handelen van cryptomunten is het belangrijk u in te lezen in de werking van de markt en hoe dit te werk gaat. Wij raden aan om een kijkje te nemen bij www.anycoindirect.eu. Bij Anycoindirect kan je verschillende cryptomunten vinden. Hier kan je valuta’s zoals bitcoin, ethereum en dogecoin kopen.

Laat meer zien
Back to top button