Business

Het belang van online boekhouden nog steeds onderschat

Een goed bijgehouden en up-to-date boekhouding is voor elke ondernemer of zzp’er erg belangrijk om verder te kunnen groeien en de administratie op orde te houden.
Vroeger deden mensen dit allemaal offline en bewaarden ze alles in mappen op het kantoor. In de groeiende online wereld kan het echter veel voordelen hebben om als bedrijf of zzp’er een boekhoudprogramma te hebben. In dit artikel lees je dan ook wat deze voordelen zijn.

Veilig opslaan en bijhouden

Online belangrijke informatie opslaan kan eng klinken, want voorheen zul je jouw papieren veilig in eigen multomap hebben gestopt en in jouw eigen huis hebben opgeborgen. Dit is nog steeds een goede manier van boekhouden, maar kan wel erg duur worden naarmate er meer mappen en zaken zijn die bijgehouden moeten worden. Online boekhouden is daarom, in het geval van een veilige verbinding met het internet, een goed alternatief. Je kunt zo veilig jouw documenten online zetten en deze bewaren op een plek waar alleen jij of andere belangrijke partijen bij kunnen. 

Altijd en overal beschikbaar

Omdat boekhouding vaak voorbij komt in belangrijke meetings met banken of andere belanghebbenden, is het prettig als je de boekhouding overal en altijd kunt laten zien. Online boekhouden heeft dus vooral als voordeel dat je deze overal kunt inzien, altijd kan aanpassen en met iedereen kan bespreken. Geen gesjouw met grote mappen vol met papieren, maar gewoon een veilige digitale plek die jij kunt gebruiken en snel erbij kunt halen als je iets moet laten zien in een meeting. Zo ben je altijd voorbereid op onverwachte vragen of meetings. 

Bijwerken van boekhouding

Bijwerken van boekhouding

Het grote voordeel van online boekhouden is dus dat je jouw veilige digitale papieren overal kunt inzien. Zo kun je jouw werk gemakkelijk meenemen, naar welke plek dan ook, mits je daar een veilige internetverbinding hebt. Of je nu onderweg bent in de trein en toch nog wat dingen wilt inzien of veranderen, of je tips krijgt van anderen die je gelijk wilt laten zien en toepassen. Dit is erg fijn als je meetings hebt met mensen die ook jouw boekhouding moeten zien en goedkeuren. Zo kun je overal laten zien waarom de dingen gaan zoals ze gaan en kun je jouw keuzes onderbouwen. 

Beschikbare digitale analyses van jouw boekhouding

Een bijkomende functie van jouw digitale boekhouding is het laten maken van analyses door slimme programma’s. Aan de hand van jouw bedrijfsresultaat kunnen zulke analytische programma’s conclusies trekken uit de cijfers en deze in grafieken en andere afbeeldingen laten zien. Zo kun je de data gemakkelijk gebruiken voor meetings en deze bespreken met anderen. Grafieken en afbeeldingen maken jouw boekhouding sterker. Grafische plaatjes geven immers altijd een beter beeld dan platte cijfers. Omdat jouw zzp-boekhoudprogramma digitaal is, kun je ook makkelijker op afstand met mensen over de boekhouding praten, bijvoorbeeld een analist of mede-boekhouder, en zo gemakkelijk jouw boekhouding voorleggen. 

Laat meer zien
Back to top button