BusinessOndernemenTips

Voordelen tankkaart voor een ondernemer

Als ondernemer hebt u, naast het enthousiasme voor ondernemen, een andere, belangrijke ambitie. Dat is het zo eenvoudig, overzichtelijk en controleerbaar mogelijk houden van uitgaven en de bijbehorende administratie. Dit is niet altijd een simpele opgave. De tankkaart voor ondernemers kan daar een grote bij spelen. De voordelen zijn ruim voor handen en voor iedere auto binnen het wagenpark in te zetten of er met een auto, meerdere auto’s, via lease, op fossiele brandstof of elektrisch gereden wordt. En de voordelen stoppen niet alleen bij tanken.

De voordelen van een tankkaart.

Met deze tankkaart kunt u bij elk tankstation dat u wilt brandstof tanken. Tankt u graag bij goedkope stations dan is dat geen probleem. U hoeft niet, zoals bij merkgebonden kaarten wel vaak het geval is, om te rijden op zoek naar aangesloten bedrijven. Dat bespaart niet alleen tijd en benzine en dus kosten, maar ook de nodige stress en irritatie.

Betalen doet  u met de tankkaart alsof het een creditcard is. Er zijn dezelfde voordelen aan verbonden. Het is veilig, snel en overzichtelijk want eens per periode, die van tevoren is afgesproken, ontvangt u een rekening waar alles duidelijk op staat vermeld.

Dat brengt ons bij de administratieve voordelen van een tankkaart voor ondernemers. Geen losse bonnetjes meer waardoor BTW-aftrek verloren gaat maar alle tankbeurten netjes bij elkaar gegroepeerd. Het kenteken van de auto, de kilometerstand, de tank locatie, de BTW, datum en hoeveelheid getankte brandstof staan allemaal vermeld. Hierdoor bespaart u ook op de kosten voor de boekhouder of accountant.

Voor de budgetbewaking is het ook erg interessant. Wilt u liever niet aan het eind van de maand geconfronteerd worden met onverwachte uitgaven dan is het mogelijk tevoren een saldo te laden op de tankkaart. In plaats van een creditcard wordt het een prepaid card. Dit is ook een handige manier van controle wanneer meerdere auto’s deel uitmaken van het wagenpark.

Groen rijden.

Groen rijden.

Voor elektrische auto’s is er de laadkaart. In feite zijn de mogelijkheden van deze kaart hetzelfde als die van de tankkaart. Een ander pluspunt is dat de kaart ook privé gebruikt kan worden. Meld de laadkaart aan bij de leverancier van de stroom bij u thuis en de kosten van het opladen worden via de laadkaart verrekend en vindt u terug op de overzichtsfactuur. Ook ontvangt u een app bij de laadkaart zodat u weet waar u onderweg de auto kunt opladen.

Wilt u graag groen rijden maar kijkt u tegen de daarmee gepaard gaande investeringen op, dan is het met de tankkaart toch mogelijk groen te rijden. U betaalt een kleine opslag per getankte liter. Deze opslag wordt gebruikt voor vergroeningsprojecten waarvoor u eens per jaar een officieel certificaat van deelname ontvangt. Op deze manier draagt u toch een steentje bij aan een groenere wereld.

Om meer uit de tankkaart te halen is het mogelijk aanvullende opties te kiezen. Zo bestaan er de mogelijkheden een overtocht, een tunnel, een tolweg of de toegang tot een brug mee betalen. In de Benelux zijn bijna alle tankstations beschikbaar, Europees gezien zijn er meer dan vijftigduizend aangesloten locaties. Met de tankkaart kunt u overal terecht.

Laat meer zien
Back to top button