BusinessOndernemenTech

De voordelen van een refurbished smartphone voor op de zaak

De smartphone prijzen zijn al enkele jaren over de grens van duizend euro gegaan. Het kiezen voor een smartphone op de kosten van de zaak wordt zo wel een erg duur. Logisch is het wel omdat je met een telefoon tegenwoordig ook een professionele fotocamera hebt en alle andere hardware en software die erbij komt kijken. Maar er is wel een trend gaande die mogelijk een oplossing kan bieden, namelijk het kiezen voor een refurbished smartphone.

Wat is een refurbished?

Er lijkt in het verleden wat verwarring te zijn geweest over wat een refurbished smartphone precies betekent. Als een verkoper het heeft over een refurbished smartphone dan gaat het in 9 van de 10 gevallen over een smartphone die al een eerdere eigenaar heeft gehad. Maar het kan ook voorkomen dat het gaat om producten die na enkele dagen of zelfs direct zijn geretourneerd of om showroommodellen. Het gaat absoluut niet om tweedehands smartphones. Een refurbished smartphone wordt grondig gecontroleerd en schoongemaakt. Ook worden onderdelen vervangen als deze niet aan de eisen van het keurmerk voldoen.

Wat is een refurbished

Zekerheid & een scherpe prijs

Om consumenten zekerheid te geven maar ook om het vertrouwen in refurbished smartphones te tonen bieden de meeste verkopers twee jaar garantie bij een aankoop. Sommige webshops zoals refurbished.be doen daar nog eens een schepje bovenop en bieden maar liefst 3 jaar garantie.

Naast de garantie is ook de prijs een zeer aantrekkelijk voordeel voor veel consumenten en bedrijven. Zeker in deze tijd waarin thuiswerken de norm is geworden, maar waar ook veel kinderen en studenten noodgedwongen elektronica moeten aanschaffen om thuis les te kunnen volgen. Of stel je wilt je werk en privé beter gescheiden houden dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een iPhone 8 als refurbished aan te schaffen. Voor € 199 heb je al een refurbished iPhone 8. Dit is natuurlijk geen geld als je bedenkt dat de iPhone 12 verkrijgbaar is vanaf € 912. Met dat prijsverschil kun je gemakkelijk een klein team voorzien van een iPhone 8 als werk telefoon.

Een stap naar een duurzame samenleving

Het wordt ook steeds belangrijker om als bedrijf na te denken over duurzame middelen. Ook in België is het doel om tegen 2050 een complete circulaire-economie te hebben. Refurbished producten helpen hieraan mee en bieden ook de kans voor consumenten als grotere bedrijven om mee te helpen aan deze doelstelling. Uiteindelijk bespaar je met een refurbished toestel dus vele honderden euro’s, krijg je 3 jaar garantie bij een webshop zoals refurbished.be en help je ook nog eens mee aan een duurzame en circulaire samenleving.

Over refurbished.be gesproken. Zij hebben verschillende aanbieders van refurbished producten op hun website staan, hierdoor kun je een keuze maken uit een groot aanbod en gemakkelijk verschillende producten vergelijken. Zo help je niet alleen mee aan een circulaire samenleving, maar ben je ook nog eens slim bezig.

Laat meer zien
Back to top button